De Beste Grasmaaiers
Hoe je de levensduur van je grasmaaier kunt onderhouden en verlengen

Hoe je de levensduur van je grasmaaier kunt onderhouden en verlengen

Geplaatst door 27-02-2023 16:32 door Ferry Muts

Als je goed voor je grasmaaier zorgt en hem regelmatig onderhoud geeft, kun je de levensduur verlengen en hem in veilige werkconditie houden. Hier volgen enkele tips over hoe je de levensduur van je grasmaaier kunt onderhouden en verlengen.

  1. Schoonmaken: De buitenkant van je grasmaaier schoonmaken is belangrijk om je te ontdoen van overtollig vuil en viezigheid. Je kunt je machine gemakkelijk afspuiten met een doek of vod en wat warm, zeepwater. Zorg ervoor dat je alle hoekjes en gaatjes schoonmaakt en geef hem een goede afveegbeurt.

  2. Slijp de messen: Scherpe messen geven betere resultaten en verbeteren de prestaties van de maaier. Voor de beste resultaten wordt aanbevolen de messen elke 4-6 weken te slijpen, afhankelijk van de gebruiksfrequentie. Je kunt dit doen door de messen los te maken en een gewone vijl, een haakse slijper of een grasmaaier messenslijper te gebruiken.

  3. Vervang de bougie: De bougie is een belangrijk onderdeel omdat hij de vonk van het ontstekingssysteem naar de verbrandingskamer brengt, die de brandstof ontsteekt. Het beste is om de bougie eens per jaar te vervangen, of na elke 100 gebruiksuren, wat het eerst komt.

  4. Accu onderhouden: Als je grasmaaier een elektrische starter heeft, is het belangrijk om de accu vaak te onderhouden en schoon te maken. Je kunt zuiveringszout en water gebruiken om de polen schoon te maken en een acculader om de spanning te controleren. Als je grasmaaier een trekkoord gebruikt om te starten, controleer dan elk seizoen de terugspoelassemblage op schade of versleten onderdelen.

  5. Controleer het luchtfilter: Een andere eenvoudige maar belangrijke onderhoudsstap om de levensduur van je grasmaaier te verlengen is het controleren van het luchtfilter. Het lucht-brandstofmengsel is belangrijk om je maaier efficiënt te laten presteren. Vuil en puin kunnen je luchtfilter verstoppen, waardoor de hoeveelheid lucht die in de motor komt wordt beperkt. Het regelmatig schoonmaken of vervangen van het luchtfilter kan de prestaties verbeteren en de levensduur van je maaier helpen verlengen.

Om je grasmaaier voor jaren te behouden, is het tenslotte belangrijk om hem op te bergen in een droge en overdekte ruimte om omstandigheden als roest, schimmel en meeldauw te voorkomen. Door deze tips op te volgen kun je je grasmaaier soepel en in goede conditie houden.