De Beste Grasmaaiers

Basisveiligheidstips voor grasmaaiers

Geplaatst door 25-10-2022 15:49 door Ferry Muts

Grasmaaiers zijn een noodzaak voor goed onderhouden tuinen, maar vormen potentiële gevaren die serieus genomen moeten worden. Om jezelf en je gezin veilig te houden, is het belangrijk om elementaire veiligheidstips voor grasmaaiers te volgen.

Zorg er eerst en vooral voor dat je tijdens het maaien de juiste veiligheidsuitrusting draagt. Hieronder vallen oogbescherming, een lange broek, dichte schoenen en gehoorbescherming. Ook het dragen van handschoenen kan je handen beschermen tegen vuil dat door de maaier wordt opgeworpen.

Neem, voordat je de maaier gebruikt, een paar minuten de tijd om het te maaien gebied te inspecteren en alle voorwerpen, zoals stenen of stokken, die door de maaier kunnen worden geworpen, te verwijderen. Let ook op laaghangende takken of draden - je mag niet onder deze voorwerpen door maaien.

Als je klaar bent om te maaien, begin dan langzaam. Verander nooit plotseling van richting en als je moet stoppen, zet dan de motor uit. Laat de maaier nooit onbeheerd achter met draaiende motor.

Wees ook extra voorzichtig bij het maaien op glooiende oevers. Maai niet met nat gras. Nat gras kan glad zijn en je kunt de controle over de maaier verliezen.

Als je een elektrische maaier gebruikt, controleer dan het netsnoer en zorg dat je het juiste type verlengsnoer hebt. Als je een maaier op gas hebt, zorg er dan voor dat je de juiste brandstof hebt en dat je ervoor zorgt dat je de tank niet te vol doet.

Laat tot slot nooit toe dat kinderen de grasmaaier bedienen of ermee spelen terwijl hij draait. Houd kinderen en huisdieren altijd uit de buurt als je aan het maaien bent.

Door deze veiligheidstips voor grasmaaiers op te volgen, kun je jezelf, je gezin en je eigendom veilig houden. Neem de tijd om deze tips door te nemen en volg ze elke keer dat je maait om veiligheid en gemoedsrust te garanderen.