De Beste Grasmaaiers
10 Tips voor de verzorging van je grasmaaier

10 Tips voor de verzorging van je grasmaaier

Geplaatst door 24-03-2023 15:41 door Rianne Wesselink

Of je nu een hovenier bent of net voor het eerst het gazon maait, het onderhoud van je grasmaaier maakt die klusdagen wat gemakkelijker. Met deze 10 tips kun je de levensduur van je grasmaaier verlengen en je achtertuin er op zijn best uit laten zien.

  1. Controleer het luchtfilter - Het luchtfilter reinigt de lucht in de motor van je maaier en moet regelmatig gecontroleerd worden op vuil en puin. Vervang het filter elk seizoen om ervoor te zorgen dat je maaier soepel loopt.

  2. Vervang olie en gas - Vervang eens per seizoen de olie en vul de gastanks bij. Gooi oude olie en gas op de juiste manier weg.

  3. Maak het maaidek schoon - Op het maaidek verzamelen zich tijdens het maaien maaisel en afval. Dit kan verstoppingen in de motor veroorzaken en de prestaties van de machine verminderen, dus het is belangrijk om het schoon te houden.

  4. Controleer de bougie - De bougie fungeert als elektrische verbinding tussen de brandstof en de motor. Maak de bougie elk seizoen schoon om ophoping te voorkomen en de kans op motorstoringen te verkleinen.

  5. Messen slijpen - Slijp de messen van je maaier twee keer per jaar of na elke 25 uur gebruik. Geslepen messen zullen de motor minder belasten en resulteren in een mooiere snede, vooral als je lang gras maait.

  6. Was het lichaam - Dit kan een alledaagse taak lijken, maar het wassen van je grasmaaier zal helpen voorkomen dat roest en vuil zich erop verzamelen. Als je niet de tijd wilt nemen om hem in te zepen en af te spuiten, gebruik dan gewoon een natte doek om de kieren uit te vegen.

  7. Bescherm tegen vocht - Als je klaar bent met maaien voor de dag, zorg er dan voor dat je de behuizing van de machine, de motor en de messen afdroogt om ze te beschermen tegen vocht. Als je de maaier opbergt, vermijd dan vochtige plekken.

  8. Binnen opbergen - Indien mogelijk, berg de maaier binnen op om hem te beschermen tegen extreme weersomstandigheden. Als de maaier niet in de garage past, zorg dan voor een hoes en een stevige, vlakke ondergrond om hem op te bergen.

  9. Ververs de transmissievloeistof - Handgeschakelde transmissies moeten om de paar jaar worden vervangen, omdat de vloeistof niet wordt blootgesteld aan de hitte van de motor.

  10. Tap de benzine af voordat je je grasmaaier buiten het seizoen opbergt - Laat de benzine uit de tank lopen voordat je hem opbergt. Dit voorkomt mogelijke roestvorming en houdt de motor in goede conditie.

Deze 10 tips voor het verzorgen van je grasmaaier zorgen ervoor dat je maaidagen soepel verlopen en dat de machine nog jaren goed blijft werken.